Emilia Amper är en av Sveriges mest framgångsrika folkmusiker. Hon utforskar nyckelharpans möjligheter och rör sig fritt över genregränserna och har samarbetat med ett flertal kammarorkestrar.

Med utstrålning, virtuositet och energi berör hon sin publik i små och stora konsertsalar världen över. Emilia utforskar nyckelharpans möjligheter och rör sig fritt över genregränserna.

I oktober 2016 släppte Emilia Amper sitt nya album Lux som en uppföljare till det kritikerrosade och Grammisnominerade debutalbumet Trollfågeln (BIS 2012). I sitt nya album blommar hon ut som kompositör, ensembleledare, instrumentalist och sångerska. Emilia Amper har både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannprisen, SKAP:s NPU-priset och Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan 2013 i bagaget.

Under det senaste året har hon genomfört samarbeten med bland andra norska TrondheimSolistene och Trondheim Symfoniorkester, schweiziska Flamencos en route, tyska Ballett am Rhein och svenska kammarorkestern Camerata Nordica samt en bejublad konsert med Västerås Sinfonietta, vid sidan av sina egna konserter med Emilia Amper Band, stjärntrion ODE med Olle Linder och Dan Svensson (USA/Kanada under 2016/2017) och olika folkmusikprojekt.

Emilia tog tittarna med storm under SVT:s nationaldagsfirande från Skansen där hon uppträdde med Arméns Musikkår, husbandet och Lilla Akademin. I Luciamorgon på SVT var hon och Rickard Söderberg årets solister, och skapade den mest populära luciasändningen någonsin med över 1,5 miljoner tittare och en överväldigande positiv kritik.

Emilia Ampber spelar nyckelharpa

Emilia Amper har släppt ett antal plattor. Hennes debut Trollfågeln Grammynominerades.

Konserter som Emilia Amper medverkar i

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här