Om Change

Gränslös kammarmusik

Change Music Festival har sina rötter i kammarmusiken, men har genom åren etablerats som en nyskapande arena även för folkmusik, jazz, världsmusik och dans. Festivalen är en så kallad biennal, den spelas vartannat år, och nästa festival blir i augusti 2021 i Varberg, Tjolöholm och Kungsbacka.

Konstnärlig ledare för Change Music Festival är Simon Crawford Phillips och så här beskriver han varför du redan nu bör boka in nästa festival i din kalender:

”Musiken hittar alltid vägar att ta – det har varit ett faktum sedan människans begynnelse. Under de senaste månaderna, då livemusik har begränsats, har den kreativa bågen spänts och vi ser nu fram emot att släppa lös ny musik igen – musik som har fått ett fördjupat syfte och ett höjt fokus. Bli tillsammans med oss och en rad fantastiska musiker, en del av Change Music Festival 12-15 augusti då vi firar musikens förmåga att anpassa, förnya och återuppliva. Change är tillbaka – musiken är tillbaka.”

Vision Change Music Festival

  • Change Music Festival är i grunden en musikfestival vars syfte är att presentera kammarmusik på högsta möjliga konstnärliga nivå.
  • Change Music Festival syftar till att göra detta på ett fantasifullt sätt och i samarbete med andra musikaliska och konstnärliga genrer för att nå en så bred publik som möjligt. Detta stimulerar förhoppningsvis människors nyfikenhet och uppmuntrar till att öppna upp för kulturella upplevelser samt att se sammankoppling mellan konstformerna.
  • Change Music Festival kommer fortsätta att integrera med de lokala samhällena, med människorna på många olika platser i kommunerna och med nya och etablerade spelställen i Norra Halland.
  • Change Music Festival vill tillsammans med de lokala kulturskolorna utveckla fler möjligheter för workshops, masterclasses och konserter under festivalen.
  • Change Music Festival tar frågor som jämställdhet och kulturell mångfald seriöst och kommer ständigt att aktualisera de ändamålen på festivalens agenda, integrerat och otvetydigt.
Kungsbacka Piano Trio

Kungsbacka Piano Trio från Change Music Festival 2016

Ett smakprov från festivalen 2015

Festivalens historia

Change Music Festival är en kammarmusikfestival framförd på ett fantasifullt sätt av högsta konstnärliga kvalité. 2013 gick de två musikfestivalerna Musik vid Kattegatt i Varberg och Kungsbacka Kammarmusikfestival samman. Ledordet blev förändring och Change Music Festival såg dagens ljus. Varje gång utgår festivalen från ett tema som genomsyrar programmet, det gäller alltifrån val av artister till musikstycken och kombinationen däremellan.

Från 2013 har Change Music Festival arrangerats varje år i augusti men numera är festivalen en biennal, det vill säga att den arrangeras vartannat år.

Senaste festivalen, 2019, cirklade festivalprogrammet runt “Ikoner”, ett mästartema som återspeglades i artister, kompositörer och konserter. I år är temat ”Release” då vi firar musikens förmåga att anpassa, förnya och återuppliva.

Här nedan kan du se programmen sedan 2013 till 2019.

Här kommer du till 2013 – Change

Här kommer du till 2014 – Voices

Här kommer du till 2015 – Connections

Här kommer du till 2016 –Enlightenment

Här kommer du till 2017 – Voyages

Här kommer du till 2019 – Icons 

color splashes of ink in water isolated on white

Vi ställer inte in - vi ställer om!

På grund av COVID-19 arrangeras inte Change Music Festival som vanligt i år. För att kunna sprida den underbara stämning och musik som Change brukar bjuda på, arbetar vi just nu intensivt med att hitta en så bra lösning och hoppas och tror att vi trots allt ska kunna ge er ett festivalalternativ i augusti.

Mer information kommer löpande att presenteras på festivalens olika plattformar. Håll utkik och håll ut.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här