Om Change

Gränslös kammarmusik

Change Music Festival har sina rötter i kammarmusiken, men har genom åren etablerats som en nyskapande arena även för folkmusik, jazz, världsmusik och dans. Festivalen är en så kallad biennal, den spelas vartannat år, och i 17-20 augusti 2023 hålls den i Varberg, Tjolöholm och Kungsbacka.

Konstnärlig ledare för Change Music Festival är Simon Crawford Phillips.

Vision Change Music Festival

  • Change Music Festival är i grunden en musikfestival vars syfte är att presentera kammarmusik på högsta möjliga konstnärliga nivå.
  • Change Music Festival syftar till att göra detta på ett fantasifullt sätt och i samarbete med andra musikaliska och konstnärliga genrer för att nå en så bred publik som möjligt. Detta stimulerar förhoppningsvis människors nyfikenhet och uppmuntrar till att öppna upp för kulturella upplevelser samt att se sammankoppling mellan konstformerna.
  • Change Music Festival kommer fortsätta att integrera med de lokala samhällena, med människorna på många olika platser i kommunerna och med nya och etablerade spelställen i Norra Halland.
  • Change Music Festival vill tillsammans med de lokala kulturskolorna utveckla fler möjligheter för workshops, masterclasses och konserter under festivalen.
  • Change Music Festival tar frågor som jämställdhet och kulturell mångfald seriöst och kommer ständigt att aktualisera de ändamålen på festivalens agenda, integrerat och otvetydigt.
Kungsbacka Piano Trio

Kungsbacka Piano Trio från Change Music Festival 2016

Festivalens historia

Change Music Festival är en kammarmusikfestival framförd på ett fantasifullt sätt av högsta konstnärliga kvalité. 2013 gick de två musikfestivalerna Musik vid Kattegatt i Varberg och Kungsbacka Kammarmusikfestival samman. Ledordet blev förändring och Change Music Festival såg dagens ljus. Varje gång utgår festivalen från ett tema som genomsyrar programmet, det gäller alltifrån val av artister till musikstycken och kombinationen däremellan.

Från 2013 har Change Music Festival arrangerats varje år i augusti men numera är festivalen en biennal, det vill säga att den arrangeras vartannat år.

Senaste festivalen, 2019, cirklade festivalprogrammet runt “Ikoner”, ett mästartema som återspeglades i artister, kompositörer och konserter. I år är temat ”Release” då vi firar musikens förmåga att anpassa, förnya och återuppliva.

Här nedan kan du se programmen sedan 2013 till 2019.

Här kommer du till 2013 – Change

Här kommer du till 2014 – Voices

Här kommer du till 2015 – Connections

Här kommer du till 2016 –Enlightenment

Här kommer du till 2017 – Voyages

Här kommer du till 2019 – Icons 

Här kommer du till 2021 – Changed Perspectives

Kungsbacka Piano Trio

Vi är tillbaka 2025

Tills dess kan du njuta av fina bilder från 2023.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här