Mezzosopranen Johanna Rudström inledde säsongen med rollen som Kompositören i Ariadne på Naxos på Kungliga Operan, där hon de senaste åren varit engagerad som gästsolist. Johanna kommer under våren synas i rollen som Hermia i En Midsommarnattsdröm och som Tiggerskan i Sondheims musikal Sweeney Todd. Säsongen 2023/24 inleder Johanna med Suzuki i Madame Butterfly, vilket följs av rollen som Donna Elvira i en helt ny produktion av Don Giovanni, samtliga på Kungliga Operan.

 

Johannas tidigare roller på Kungliga Operan innefattar Angelina i Askungen, Olga i Eugen Onegin,  iCherubino i Figaros Bröllop, Donna Elvira i Don Giovanni, Mercedes i Carmen, Dimitri i Giordanos Fedora, Karolka i Jenůfa, Eve/Young Tristessa vid upremiären av Tristessa. Hon har sjungit Flosshilde i Rhenguldet och Ragnarök, samt Rossweisse i Valkyrian. Johanna har även framträtt som Arsamenes i Händels Xerxes, Mercedes i Carmen, Blomsterflicka i Parsifal och Den okända unga kvinnan i nyskrivna operan Medea av Daniel Börtz.

 

Johanna Rudström medverkade 2017 i konsertanta framföranden, samt skivinspelning, av Boris Gudonov i rollen som Fjodor med Göteborgs Symfoniker under ledning Mo Nagano. Konserterna gavs på Göteborgs och Stockholms Konserthus.

 

Johanna har tidigare gästat Operan i Genève där hon framträtt i rollen som La Styliste i Cherubinis Medea. Hon har även medverkat i den nyskrivna operan Son of Heaven av japanska tonsättaren Moto Osada vid Vadstena-Akademien.

 

Johanna Rudström tog sin examen från Operahögskolan i Stockholm under våren 2014. Hon har även studerat vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och vid Musikhögskolan i Malmö. Sommaren 2013 medverkade Johanna Rudström i Vadstena-Akademiens uppsättning av Marie Samuelssons Jorun.

Konserter som Johanna Rudström medverkar i

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här