Malena Ernman är en av vår tids stora svenska operastjärnor och en av få artister i världen som lyckats kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Med 4 oktavers röstomfång har hon haft titel- och huvudroller på flertal operahus i städer såsom Wien, Paris, Tokyo, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona.

Malena har genom åren rört sig vant mellan alla olika scenuttryck. Förutom opera så bemästrar hon allt från klassiskt och barock till jazz, musikal och pop. Hon medverkade i originaluppsättningen av ”Så som i himmelen” som gick för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm och spelat Sally Bowles i Cabaret. Senast spelade hon även titelrollen Edith Piaf i musikalen ”Piaf” på Göta lejon.

Malena har under mer än 10 år fyllt Dalhalla (en av Sveriges största utomhusscener) med sina konserter varje sommar och släppt skivor som sålt trippelplatina. Hon mottagit flertalet priser såsom Operapriset, Litteris et Artibus och Spelmannen. Malena har även fått hederstiteln hovsångerska och sitter i både Polarprisjuryn och Kulturrådet.

Konserter som Malena Ernman medverkar i

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här