Sara Hammarström är en av våra mest eftersökta flöjtister, med en mångsidig repertoar av både solistiska och kammarmusikaliska verk. Hon har varit involverad i ett stort antal samarbeten med tonsättare och ensembler, både i Sverige och utomlands, och hennes genuina intresse för nutida musik har resulterat i över tvåhundra uruppföranden.

Efter att ha erhållit solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (1996) studerade Hammarström vidare i Glasgow, Paris och Köln, bland annat för dirigenten och tonsättaren Peter Eötvös, samt för flöjtisten Aurele Nicolet.

Sara Hammarström har tillsammans med kvartetten Pärlor för Svin och ensemblen Norrbotten Neo gjort en rad skivinspelningar som har fått lysande recensioner. Tillsammans med dessa ensembler har hon också tilldelats flera priser och utmärkelser, såsom Nordiska Komponistrådets pris, Kristallpriset och FST interpretpris två gånger. Som solist har Hammarström framträtt med flera av de svenska orkestrarna, och mottog nu senast stående ovationer då hon med mycket kort varsel uruppförde den flöjtkonsert av Sven-David Sandström som vi skall få höra ikväll.

För närvarande arbetar Hammarström som flöjtist i Norrbotten Neo, samt som soloflöjtist i Västerås Sinfonietta.

Konserter som Sara Hammarström medverkar i

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här