Simon Crawford -Phillips har en mångfacetterad musikalisk karriär och verkar som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och dirigent på internationell nivå. Han är chefsdirigent för Västerås Sinfonietta, är medlem i Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensemble bland mycket annat. Och han är inte minst konstnärlig ledare för Change Music Festival!

Simon Crawford-Phillips är konstnärlig ledare för Change Music Festival.

Simon Crawford-Phillips har etablerat en utomordentligt varierad karriär som solist, kammarmusiker, ledare och senast som dirigent. Han är grundare av Kungsbacka Piano Trio. Under de senaste 15 åren har de gjort flertalet inspelningar för Naxos samt gjort radiosändningar över hela Europa och Australien. Simon återvänder med jämna mellanrum till Lammermuir-festivalen och turnerar ofta i Storbrittanien vilket ex kulminerat i en BBC-sändning från Wigmore Hall. Han har också dykt upp regelbundet som gästpianist och dirigent med Nash Ensemble som ger en serie recitaler på Wigmore Hall ofta tillsammans med Sarah Connolly och Claire Booth.

Framtida planer inkluderar att återvända till festivalerna Bath Mozart, Evian, Meidän, Savannah och Verbier samt en amerikansk recitalturné med Lawrence Power och andra samarbeten med London Symphony Orchestra, St.Lukes, på Wigmore Hall och Royal Festival Hall.
I juni 2010 valdes Simon till stipendiat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och innehar en pedagoganställning vid Högskolan för Scen & Musik i Göteborg.

Konserter som Simon Crawford-Phillips medverkar i

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här