Change 2016

The Enlightenment

Upplysningen (The Enlightenment) var en filosofisk rörelse som dominerade idévärlden i Europa under 1700-talet. Några av de viktigaste målen för upplysningens tänkare var frihet, framåtanda, förnuft och tolerans.

Öppenhet för nya idéer och experimenterande med olika konstformer är själva hjärtat av Change Music Festival. I år har vi olika teman som kan relateras till upplysningen i dess olika betydelser.

Som alltid försöker vi föra samman olika musikaliska och konstnärliga genrer för att vidga intrycken. I samklang med Tjolöholms Slotts Jane Austen-tema lyfter vi upp de förändrade könsrollerna sedan 1800-talet och presenterar kvinnliga artister både i kända och mer överraskande roller. Utöver de mer namnkunniga kompositörerna spelas musik av t.ex. Britta Byström, Karin Malmlöf-Forsling, Clara Schumann och Fanny Mendelssohn och festivalen besöks av skådespelerskorna Stina Ekblad från Dramaten och brittiska Anna Madeley, känd från bl.a. Jane Austenproduktioner och TV-serien Mr. Selfridge.

Här kan du se Change_konsertprogram2016

Ale Möller i kulturhuset Fyren 2016

Ale Möller spelade på kulturhuset Fyren i Kungsbacka under Change Music Festival 4 augusti 2016. Medverkade gjorde även Mamadou Sene och Vaneni Bilemdgian samt elever från kulturskolan i Kungsbacka.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Alla nyheter och information om konserter och artister - direkt i inkorgen!

Registrera här